Kulttuuripaja Trombi

Ryhmät

Päivän nimeä klikkaamalla saat auki päivän tapahtumat. Viikkokalenteristamme näet aktiivisena olevat ryhmät sekä aikataulut ryhmille. Viikkokalenteriin on listattu niin livenä tapahtuvat kuin myös etänä olevat ryhmät!


Klo 10-12 Verso

Hyötykasvi- ja ulkoilmaryhmä – Verso nimeltään. Me esikasvatetaan taimia, laatikkoviljellään sekä tehdään esimerkiksi retkiä yhdessä. Viljelypaikkoja meillä on peräti muutamia. Myös lapset ovat tervetulleita mukaan tähän ryhmään. Välillä ryhmä kokoontuu muulloinkin kuin maanantaiaamupäivisin.

Klo 12.30-14.30 Askarteluryhmä

Mukavaa askartelua vaihtuvin teemoin ja materiaalein. Kokeilemista, taituruutta, innokkuutta ja ihastelua ilmoilla. Kauneutta käsillä
luoden. Taattu tekemisen meininki kahvinjuontia unohtamatta. 

Klo 13-16 Pilapala

Rakenteluryhmä, jossa pääset kokeilemaan mm. Technic Legoilla rakentelua ja rentoutumaan palapelejä kooten!

Klo 14.30-16 Akustisen musan paja

Jos bändisoitto kiinnostaa, niin tämä on mainio ryhmä aloittaa, vaikka jännittäisikin! Ei soittotaitovaatimuksia. Tässä ryhmässän on ammattiohjaaja puikoissa ja soitetaan akustisella meiningillä.

Klo 18-20 Trombin bändiryhmä

Soitantaa jamihengessä. Voit tulla erilaisilla soittotaidoilla ja osallistua kykysi mukaan. Tätäkin ryhmää ohjaa tällä haavaa musiikkimies ja yhteisöpedagogi Konsta. 


Klo 14-16 Nuorten toiminta (Nuto)

Trombin ja Suvimäen Kubitalon yhteinen nuorten aikuisten ryhmä. Ryhmässä on vaihtuva teema toiveiden mukaisesti. Ryhmässä vuorottelee keskustelupainotteinen ja toiminnallinen ohjelma. Tarjolla siis verbaalista vertaistukea ja lystiä tekemistä mukavassa seurassa! Huom. ryhmä kokoontuu vain parillisilla viikoilla eli joka toinen viikko!

Klo 16-18 Pöytätennis

Leppoisaa naputtelua ja tiukkoja palloralleja Trombin omalla kahden pöydän pingisareenalla!

Klo 14.00-15.30 Biljardi

Biljardin pelailua hyvällä meiningillä! Ryhmä kokoontuu Jyväs-Snookerissa (Kauppakatu 9)

Klo 16-18.30 Kuvataide

Kuvataideryhmä kutsuu mukaan juuri niitä nuoria, joilla ei kenties ole aiempaa taustaa tai onnistumisen kokemusta kynien, värien ja materiaalien maailmoista. Meillä jokainen viiva on kertomus jostain, ja ihmisten erilaisuus tuo ryhmään upean kirjon erilaisia tarinantekijöitä. Myös keramiikkaa voi tehdä.

Ryhmä kokoontuu Nuorten taidetyöpajan tiloissa (Matarankatu 6).

KESKIVIIKKOISIN vain nämä toiminnot – Trombi-tilan ovet ovat suljetut.

Klo 9-11 Aamukopla

Aamulla liikkeelle kotoota? Pieni porukka olisi mieluinen? Jotain kivaa tekemistä? Aamupalaa yhdessä? Aamukolpa vastaa näihin toiveisiin kyllä. Olemme pieni maksimissaan neljän hengen kopla, joka nauttii aamusta Trombissa yhdessä. Tule mukaan. Ilmoittaudu etukäteen.

Klo 11-12 Kävelylenkki

Reipashenkistä lompsimista porukalla pihalla. Kokoonnutaan keskustassa Kirkkopuistossa Kaupunginkirkon sisäänkäynnin edessä klo 11 ja lähdetään siitä heittämään yhteinen tunnin mittainen kävely. Raitista ilmaa, vaihtuvia maisemia ja rupattelua. Lenkki päätyy takaisin lähtöpisteeseen tai Trombiin (riippuen osallistujien senhetkisestä tahtotilasta).

Klo 11-13 Levyntekostriimi

Dream Lakes levyntekostriimi, jossa pääset seurailemaan levyntekoa. Striimi pyörii niin kauan, kunnes tekijä saa levyllisen biisejä tehtyä. Alkanut
tammikuun lopulla. Kyse on ambient / dub musiikki, jossa tarkoitus saada siirtymät biisien välillä nivottua yhteen niin, että levy toimisi myös
yhtenä ptikänä biisinä. Tervetuloa seuraamaan tätä yhden ihmisen prokkista verkon välityksellä.
Striimin löydät osoitteesta: https://www.twitch.tv/miradreamlakefin

Klo 12.30-14 Neuloosi 

Käsityöryhmä Neuloosissa tehdään erilaisia käsitöitä, ompelua ja tuunausta. Voit tuoda oman työsi mukanasi tai saat myös ideoita ryhmästä! Tähän Trombissa kokoontuvaan ryhmään pystyy osallistumaan etänä Trombin Discordin puhekanavan välityksellä.

Klo 15-16 ”Mitä kuuluu Trombi-Leena” etähöpöttelyt

Skypessä tapahtuva etäkahvittelu – ja höpöttelyhetki Trombi -porukalla. Linkin Skypeen löydät Trombin Discordista ja Trombin Whatsappista aina hieman ennen h-hetkeä. Tule mukaan ja osallistu sellaisena kun olet. Joskus teemme pieniä kokeilullisia tehtäviä ja joskus höpöttelemme laajasti niitä näitä. Pyritään sopivaan rentouteen ja olemaan kuitenkin raamikkaita – ilman pönötystä.

Klo 10-12 Musankuunteluryhmä

Kuunnellaan hyvää musaa, soitetaan vuoron perään biisejä sekä jutellaan musasta, biisivalinnoista ja niiden merkityksistä. 

Musaryhmä toimii myös chat-alustalla osoitteessa https://cytu.be/r/musankuuntelu. Katso cytu.be -ohjeet täältä.

Klo 13-18 Lautapeliryhmä

Pelataan yhteisesti valittuja lautapelejä laidasta laitaan. Tule mukaan pelailemaan rennoissa merkeissä! 

LAUTAPELILANIT JOKA KUUKAUDEN VIIMEISENÄ VIIKONLOPPUNA PE klo 13 -> ja LA klo 12 ->

* Lautapelilanit (pelejä, ruokaa ja soittojamit!) joka kuukauden viimeisenä viikonloppuna lauantaina klo 12 ->

Tästä pääset Kultturipaja Trombin Discordiin istahtamaan pehmeälle oranssille virtuaalisohvalle.

Torstaisin Mitä kuuluu Trombi-Leena? Skypessä klo 15-16. Linkin Skypeen löydät Trombin Discordista ja Whatsappista ennen aina hieman ennen h-hetkeä.

Perjantaiaamun musankuunteluryhmään voit osallistua virtuaalisesti cytubessa. Ohjeet alustan käyttöön löytyvät täältä.

Trombilla on myös käytössä Whatsapp-ryhmä, kysy Panulta (p. 050 5621 221) tai Jannelta (p. 0400 791 380) lisätietoja, jos haluat liittyä ryhmään.